2011. április 17., vasárnap

Kordonon a málna

No, ahogy elállt a szél, csak haladunk, és így a bejegyzések is szaporodnak végre. :) Ma Péter felrotálta a szőlőt, a gyümölcsös egy részét, a kettő között pedig együtt - a végén Regő hatékony segítségével - megcsináltuk a málna kordonozását. Nagyon ideje volt már, egyes lelógó vesszők kezdtek legyökerezni. Nálunk gyerekkoromban, ha jól emlékszem, mindig karós málnabokrok voltak, de nagyon praktikus megoldásnak tűnik ez a kordon. Rafiával hozzá is kötöttem a vesszőket, itt a végeredmény (az előtérben Regő gereblyéz).

Ezen kívül azon ügyködünk - ügyködnek a férfiak - még, hogy a nagy diófát, ami egy régebbi viharban megrendült, és egy vasoszlophoz van kötve kábellel, szóval nem is a diófát, hanem ezt a vasoszlopot közelebb helyezzük a fához, hogy rövidebb legyen a kábel. Ugyanis jelenleg a leendő virágoskertem kellős közepén halad át. Egyébként a diófa szépen hajt már.

Meg a szőlő is:

Gyümölcsfák, meggy, alma, nem bírom nem fotózni őket :) Olyan szépek, mint a menyasszonyok.



A fentieken kívül beüzemeltük a kutat és elvezettük tőle a locsolócsövet a nagyjából állandó nyári helyére, meg is volt az első locsolás, kellett már nagyon a többé-kevésbé friss vetésnek, kis palántáknak, meg kapálni, vetni bele is könnyebb lesz holnap. Közben azt is lefotóztam, hogy milyen hatalmas már a rebarbara, és virágzik.


Mára ennyi volt :)

1 megjegyzés: