2011. július 3., vasárnap

Jajj de szép lett a kert :)

Írogathattam volna korábban is, hogy na, most kigazoltam a hagymákat, na most a répákat, de még egy kicsi visszavan... de ennek valahogy nem láttam sok értelmét.
Viszont Marika néni a múlt héten azt mondta, hogy jaj ő segített volna ám, csak úgy gondolta, hogy biztos rossz néven veszem... Hát, amikor nagyon ment nekem is, akkor tény, hogy zavart, ha néha belekontárkodott a munkámba, de ez nem az az eset lett volna... viszont most mondtam neki, hogy ne fogja vissza magát, és gazolt is, hálás is vagyok érte! Közben én is folytattam, és ma Péter is nekidurálta magát, az eredmény: olyan szép a kertem :)
Most úgy néz ki - indulás a belső szélétől a szomszéd felé - hogy kezdődik a tűzbabbal, aztán 4 sor zöldbab és 2 sor uborka, amik igen szépen nőnek, majd egy fűnyíróval lenyírt terület, aztán a padlizsánom, a maradék paradicsomok, amiket a múltkori bejegyzésnél ültettem ki, aztán Marika néni ismeretlen palántái, amiket a szomszéd nénitől kapott, és most már kezdenek alakot ölteni - az egyik sor kelkáposzta lesz, a másik talán brokkoli vagy kelbimbó - még egy lenyírt rész, majd az én nagy paradicsomjaim, paprikáim és karalábéim, némi kaporral, aztán megint egy lenyírt rész, utána a répa, lilahagyma, fokhagyma, vöröshagyma, fehérrépa felváltva, végül a borsó helye, amit Péter nemsokára felrotál, utoljára pedig az eper. Mennyivel jobb ránézni, mint még tegnap is, és mennyivel könnyebb lesz innentől karbantartani!
Közben azért nem lustálkodtam, egyrészt mert én is gazoltam, másrészt mert eddig 9 üveg cseresznyebefőtt, 6 üveg meggylekvár és 19 üveg sárgabaracklekvár van a kamrában, ezeket pedig le is kellett szedni, meg a málnát is közben, csak abból nem sikerült befőzni, mert mindig előbb elfogyott nyersen, illetve egy málnahabos torta készült még.

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy szép lett a kert megint! És ügyes vagy a befőzésekkel is, én is pont ma főztem lekvárt. (Egyelőre a fagyasztóból használtunk el sok szedret és málnát.) És elkezdtem a kertészkedést is, igaz, én még csak kicsiben, nekem csak egy sor zöldbabom van egyelőre. De ha majd lesz saját kertem (remélhetőleg jövő ilyenkor már lesz, vagyis már tavasszal is), akkor nekem is lesznek ám növényeim! Addig is örömmel olvasgatom a te kertes blogodat, olyan szemléletesen írsz, élvezet követni! És képeket is kérünk! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jó :) Most már lesznek képek is, merek fotózni :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Egy sürgős kérdésem lenne. Orchideám gyönyörűen bimbódzott, 2 ágán külön-külön 7-8 bimbója is volt. Egy óvatlan pillanatban sajnos levertem és mindkét ága letörött, bimbóstul, mindenestül. Szigetelőszalaggal megpróbáltam visszaerősíteni őket, nem teljesen törtek le. Így van még esély a túlélésre? :) Ezer köszönet! Anna

    VálaszTörlés
  4. Túlélni valószínűleg túl fogja, én is jártam így, de a virágos ágat szerintem elveszíti, ha nincs nagy mázlid :(
    Nekem rögtön kihajtott a töréstől pár centire, növesztett egy új szárat, azon megint 7-8 bimbót, és most gyönyörűen virágzik.
    Ha elszáradnának a letört szárak és nem látsz ilyen új hajtást, akkor az elszáradt szárat vágd le és tedd a növényt másik helyre, mint ahol most van, más irányú fénybe, másik ablakba. Nekem így száradás után is kihajtott és virágzott újra, azután történt a törés és az új kihajtás. Drukkolok!

    VálaszTörlés