2010. december 15., szerda

Fürdőszoba projekt 4. - meleg víz és majdnem kész!

Tegnap és tegnapelőtt hatalmas lépéseket tettünk előre. Hétfőn a vízvezeték-szerelők bekötötték a meleg vizet, a radiátort, beállították az összes szanitert, felszerelték a zuhanyt és a két vécétartályt. Ezzel ők gyakorlatilag végeztek is. A meleg víz ugyan hétfőn még nem folyt a csapokból, mert ahhoz kellett egy szakszervizes szakember, de a hideg már igen! Le is fotóztam a nagy pillanatot:

Közben Lajosék, akiket már kevés lenne egyszerűen burkolóknak nevezni, fugáztak, a külön wc-ben dolgoztak, csempét vágtak, falat gletteltek. 
Tegnap aztán megérkezett a szakember, akinek a távozása után már meleg víz folyt a csapokból! Lajosék folytatták a munkát, még festettek, díszlécet tettek a fal és a mennyezet találkozásához és burkolták a kádat. Estére aztán így nézett ki a fürdőszoba az ajtóból:

A mosdó és a vécé:

A zuhany:

Két apró hibát találtunk. Nem teljesen jól sikerült a zuhanynál a víz összefolyásának megoldása, kipróbáltuk, és a fal felől odafolyik a víz, de a többi részen nem arra lejt, és a víz a kád felé igyekszik tovább. Ennek kiküszöbölésére pénteken újra eljönnek, és építenek egy kis L alakú peremet a zuhanynak, így aztán már tényleg épített zuhanytálca lesz. A másik, hogy azok a villanykapcsolók, amik elvileg a fürdőszobai lámpákat kapcsolnák, nem kapcsolnak semmit, így egyelőre nem tudjuk, mit kellene nekik, vagy hogy minek kellene a fürdőszobai lámpákat. Csak egy villanykörtét akartunk rákötni egyelőre tegnap, de nem jött össze. A villanyszerelő, aki fog jönni, egy barátunk, és nemsokára mond időpontot, amikor megfejti ezt a rejtélyt, beköti a lámpákat (amiknek egy részét még meg is kell venni) és a konnektorokat. Aztán még a mosógépet kell bekötni, de azt már házilag is megoldjuk a villanyszerelés után. Utána meg takarítás, és kész! A külön vécét most nem is fotóztam, ott is kész a csempe, a festés, kis mosdó, vécé és tartály, oda is tükröt és lámpákat kell még szerelni. Meg az apróságok, törölközőtartók, wc papírtartók, ilyesmi.
Ja, és tegnap mindezzel összefüggésben a konyhában is lett végre meleg vizem, úgyhogy ma ünnepélyes keretek között, némi elemózsiával megtöltve a madaraknak adományoztam az eddig vízforralásra használt piros lábost:

És azért egy fotó a kertről is, a ma hullott leheletnyi hóval:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó munkát végeztek a szakemberek!Csodaszép lett a végeredmény, és hurrá a meleg víznek, egészségükre a madaraknak a kis pirosból...:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett a fürdő, és hipp-hipp-hurrá, hogy végre kész!!! :)

    VálaszTörlés