2010. december 2., csütörtök

Fürdőszoba projekt II. felvonás - ajtó, fólia, csempe


A munkák tegnap az ajtó áthelyezésével folytatódtak. Nehéz szóban elmagyarázni, a lényeg, hogy ha ott hagyjuk az ajtót, ahova eredetileg beépítették, akkor pontosan egy vécé elé lépünk be, de ha egy méterrel arrébb tesszük, akkor a vécé és a zuhanyozó között kényelmesen besétálunk a fürdőszobába. Brutális látvány volt, ahogy fűrésszel körbevágták az ajtót és az új helyét, egyben kiemelték a gipszkartonnal burkolt ytong faldarabot, majd beillesztették a kivágott ajtó helyére. Sajnos a képek porszemcsések, ezt nem tudtam kikerülni, de a lényeg látszik:


Estére aztán tökéletesen rögzített új ajtónk lett, azaz régi, csak új helyen, és a régi helye szinte nem is látszik. Ezenkívül tegnap még a zuhanyzó és a kád helyét kenték ki a fiúk folyékony fóliával. Nagyon érdekes anyag, korábban nem hallottam róla, folyékony állapotban kenik fel, és száradáskor olyan lesz, mint a gumi. Szigetel, hogy ha esetleg folyna valahol a víz, ne ázzon a fal.

Ma aztán elkezdték csempézni a falat, ez már a látványos része :) Ilyen most az a fal, ahol majd a mosdó lesz:
Sikerült közben egyeztetnünk egy vízvezeték-szerelővel is, aki hétfőn-kedden tud kezdeni. A végén tényleg lesz fürdőszobánk! :)

3 megjegyzés:

  1. Sokat haladtak, és nagyon szép lesz a fürdőszoba! Nagyon szép karácsonyi ajándék:)

    VálaszTörlés
  2. Annyira "Timis" az a csempe :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó, hogy így haladtok!

    VálaszTörlés