2011. március 31., csütörtök

Tavasz van

Tavasz van, milyen szép tavasz van,
de jó futkosni a szabadban,
a fű magas, sűrű a lomb,
csíz búvik ott és vadgalamb
(Benjamin László: Béke)

Ez a vers járt a fejemben az imént, miközben kiültettem a salátapalántákat. Ugyan ez valószínűleg egy május 1-re írt propagandavers, hiszen a címe Béke, és a további sorai játszadozó gyerekekről és boldog munkásokról szólnak, de ez az első négy sor tökéletesen kifejezi a mostani tavaszt. Igen, végre tényleg tavasz van, nemcsak a naptárban és csillagászatilag, hanem az időjárás, a fák, virágok szerint is!
A helyzet a veteményesben: kikelt a borsó, a retek és a rukkola.  Még nagyon aprók, fotóra nem kívánkoznak, de határozottan ott vannak. Jókor esett rájuk egy-két napi langyos eső. Ahogy fent írtam, most ültettem ki a salátát - ideje volt már, szép nagy, 6-8 leveles palánták voltak, de nehéz volt időt keríteni. Kiderült ugyanis, hogy egy másfél évessel nehezebb kertészkedni, mint egy félévessel, amekkora tavaly ilyenkor volt Regő :) Még a babakocsiban is elaludt, vagy elüldögélt, akár hordozóban is elrugdalózott, később kivittük a járókát, nyáron medencében, takaróban voltak el Marcival. Nyáron persze ez idén is meglesz, de most még nem lehet rávenni, hogy ne a friss vetésen szaladgáljon, ne annak a földjével homokozzon :D a zöldséges kerítésén kívül pedig nem merem egyedül hagyni, nagy is a kert, meg látótávolságon belül is ki tudja, mibe lép bele, hova mászik fel, honnan esik le. Az alvásideje egyelőre kihasználható, de akkor ott van Marci, az ebéd, satöbbi, ez viszont nyáron nem lesz jó a meleg miatt. De megoldjuk valahogy :)
Hoztam fotókat is:
Virágzanak a mandulafák. Marci tegnap azt mondta, nézzek ki az ő szobájának az ablakán, és csodát látok :) Sajnos onnan nézve nem sikerült jó képeket készítenem a fákról, mert az alkonyati nap belesütött a kamerába, de a közeliek jók lettek:


A sárgabarackfák még nincsenek teljes pompájukban, de már nagyon igyekeznek:


A múltkor említett ibolyaszőnyeg egy része. Annyira szeretem, hogy akárhová lépek, ibolyába botlok! Mindenfelé kis csomókban virítanak, fehérek, sötét- és világoslilák, és egy egészen különleges, ciklámenszínű árnyalat is, bár ezen a fotón most főleg fehérek, világoslilák látszanak:

Nárciszok:

és Marika néni virágoskertje egy darab Regővel az előtérben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése