2010. szeptember 3., péntek

Kicsiny falunk

Napok óta agyalok, hogy jaj mit is írhatnék... Panaszkodhattam volna a rossz időre, de minek, azt mindenki észrevette, hogy hirtelebn lehűlés volt, és sok eső, ami miatt pár napig nem lehetett mit csinálni a kertben. És eközben teljesen kiment a fejemből, hogy hiszen van nekem pár fotóm talonban, ami még a nyár utolsó napjaiban készült nem fatornyos, de azért tornyos kis falunkról. Ez is ideillik, nem? :)

A templom a szomszéd utcából fotózva, az alsó sarokban látszik az óvoda is. A két utca között van egy ilyen  kis zöld terület.

Ez a focipálya, nem nagyon látszik rajta, de van ott pár eldőlt kapu is. Körülötte árok van, mert régen ez tó volt, csak lecsapolták, mindig felgyűlik benne a víz, és oda folyik le, komoly élet szokott lenni benne.

Ez meg a "házunk előtt vén eperfa áll" azzal a különbséggel, hogy szeder, és nem a házunk előtt áll, hanem az utcánk végén, de kicsire nem adunk :) Mögötte a focipálya, az is a mi utcánk végén van.

Ez pedig a templom a szederfa alól fotózva:

1 megjegyzés:

  1. A szederfával kapcsolatban (amit mifelénk eperfának hívnak) felhívom a figyelmedet, hogy kiváló lekvár főzhető a terméséből.
    A technológiája:
    A leszedett termést leforrázod, kb. öt percig rajta hagyva a vizet. Ezután paradicsompasszírozón lepasszírozod, így tudod eltávolítani a szárát+közepét.
    Utána már alkalmas lekvárnak.

    VálaszTörlés