A fenti cím a gyorsan elkészített ma esti finomságomat takarja, Pati barátnőmtől kaptam a receptet. Igaz, anyukám is szokott zakuszkát készíteni, nem tudom, ugyanígy-e, de most gyorsabb volt Patitól elkérni. A történet ott kezdődik, hogy meguntam várni padlizsánkáim termését - remélem, hallják, és most gyorsan termést hoznak! - és vettem a piacon két szép, közepes méretű padlizsánt. Más tervem volt vele, de aztán kezdett a fülemen is kijönni a zöldség, így ma nem készítettem belőlük ebédet, viszont Pati zakuszkáját már legalább hárman megdicsérték, szóval itt volt az ideje, hogy én is kipróbáljam. A mennyiségek fél kiló padlizsánhoz vannak méretezve, de bevallom, én nem mértem meg, másfél közepes darabom volt, azzal csináltam. Tehát fél kilóhoz kell:
- egy nagy hagyma
- három paprika
- két nagyobb paradicsom
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj
- só
- bors
- három babérlevél
- és én tettem hozzá egy kisebb, zsenge cukkinit (Pati is)
A padlizsánokat félbevágva sütőben, tepsiben megsütjük, Pati szerint negyedóra alatt, az én sütőmben volt az félóra is. Közben elkészítjük a többit: apróra vágjuk a zöldségeket, és az olajon puhára pároljuk, közben fűszerezzük. Kis hűlés után turmixgépbe kanalazzuk. Ha a padlizsán kész, kikaparjuk a héjából, hozzákanalazzuk és az egészet összeturmixoljuk. Ebből a mennyiségből nekem négy pici üveggel lett. Jó étvágyat!
Én benne vagyok a háromban? Mert ha nem, akkor már 4 szuperdicséret jár Pati és Timi zakuszkájának. Imádom!!!!! Ez vajh meddig tartható el hűtőben?
VálaszTörlésNem, Te vagy a negyedik :) elvileg forró levegővel tartósítva van, de tartósítószer nincs benne, szóval felbontás után hamar fogyasztandó :) Remélem, elfogy! :)
VálaszTörlésHehe, már tegnap elfogyott :-)))
VálaszTörlésHelyes :) Mi ez a Muscari?
VálaszTörlés