2010. október 12., kedd

Sok-sok petrezselyem

Tegnap nekiláttam a répafélék feldolgozásának. Leszedtem a fehérrépákról a petrezselymet, megmostam, és ma délelőttig hagytam száradni. Jó sok lett, egy nagy tállal. Idén télen nem kell petrezselymet venni :) Örülök, mert nagyon szeretem, jó bőségesen szoktam használni levesekbe, főzelékekbe. Íme a tál, a tetején a néhány szál megtisztított póréhagyma:
Mellékesen megjegyzem, hogy a póréhagyma nagyon finom, zsenge. Kicsit rövid a fehér része, ez már nálunk hagyomány, úgy néz ki: ez a második év, hogy elfelejtjük feltölteni... de sebaj, így is finom, majd jövőre feltöltjük! Meg talán távolabbra is kell vetnem a sorokat egymástól.
Naszóval, maradva a répáknál, a fehér- és sárgarépákat csinos kis sorokba rendeztem a teraszon, szikkadjon kicsit rajtuk a sár, aztán majd lekefélem őket, és mennek a spájzba. Már használtam is belőlük, és persze a sárgarépából több a férges, mint kívülről látszott... De még így is siker, sokkal több a répa, mint tavaly! Nézzétek:
És még a vödörben is maradt sárgarépa, ami nem fért el itt :)

2 megjegyzés:

  1. Egész télre nem kell venned répát:)
    Nem is tudtam, hogy a répa is férgesedik.Dehát aki csak piacon veszi.. :))))Ott nem látni férgeset:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, van egy sárgarépalégy, ami a "szívébe", a zöldje tövébe teszi a petéit, akik belül, az édes részben kelnek ki, és boldogan lakmároznak... Aztán az ember kettévágja a répát, és ott a jól kifejlett kukac. Nem szép...

    VálaszTörlés