2010. október 6., szerda

November?

Az időjárás úgy csinál, mintha az lenne... Nem is a hőmérséklet, 10-13 fok van, az még nem lenne vészes, lehetne dolgozni. De a nyúlós, nyálkás, esős idő, de az eső se igazi, csak szemetelget egész nap ahelyett, hogy egy órát esne, aztán száradna. Állítólag péntekre, hétvégére jobb lesz, és az időkép.hu egész hónapban nem mond már több esőt. Így aztán hétvégére a tervek:
 - zöldségeskert megszabadítása, amitől csak lehet: fehérrépa, sárgarépa, paprikaszárak, bársonyvirág, paradicsomkórók, zöldbab, brokkoliszárak felszedése
 - cukkinit és padlizsánt megnézni, vajon terem-e még, ha nem, azt is felszedni
 - paradicsomkarókat kiszedni és helyére vinni
 - eperből 20-25 tövet szép sorokban átültetni oda, ahol most még a répák vannak
ha ez meglesz, akkor elvileg csak a póréhagyma marad a kertben, azt is meg lehet már nézni, valószínűleg ehető, de nem árt neki a fagy, amíg nem jeleznek havat,. addig kinn is maradhat. És ha csak a póréhagyma van ott, meg az eper, akkor Péter felrotálhatja a zöldségest. Ha ez is megvan:
 - málna melletti kis ágyásból kukoricaszárak kiszedése. Ott is terem még a bab, el kell dönteni, hogy adunk-e esélyt az októbernek, vagy kiszedjük a babot, és feláldozzuk az esetleges termést. Ha kiszedjük, ott is lehet rotálni, valamint a málna között és a gyümölcsfák alatt is. A sok rotálás nem biztos, hogy ezen a hétvégén lesz, nagyon vizes még a föld. Rotáláshoz több helyre, például az eper helyére komposztot kell szórni, esetleg marhatrágyát is.
 - ha száraz lesz az idő, lehet diót szedni, levelet gereblyézni - bár azzal lehet, hogy várni kell, mert a levelek is nedvesek, és szétterítve jobban száradnak. A diófalevél kivételével mindet lehet komposztálni.
Péternek a házon is sok munkája van, nemcsak a kertben: pincelépcsőt akar készíteni, készülő wc-t csempézni... rossz idő esetén ezekkel is foglalkozhat, és a rotálás máskorra kerül. Meg hát épül a ház is, a tervek szerint hó végén kezdünk fürdőszobát kialakítani, ha nem lesz mit tenni a kertben, a házról is fogok írni. De a fenti listát látva egyelőre nem tartunk ott :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése