2010. november 27., szombat

Az első hó

Éjjel így nézett ki a kertünk:


A két kép között eltelt néhány óra. Varázslatos volt az első hóesést figyelni, és ahogy figyeltük a házból, egy hatalmas macska szaladt át előttünk a kerten. Macska? Róka volt, csak ahogy lobogott utána bozontos farka, úgy figyeltünk fel rá. Szaladtunk a ház másik végébe, hogy láthassuk. Körbejárta a kert egy részét, és ahogy kopogtunk az ablaküvegen, észre is vett, de különösebben nem ijedt meg, A kutyát sem nagyon érdekelte, sőt a szomszéd kertekből sem hallatszott ugatás. Megbámult minket, nagyon szép állat volt, aztán amikor meghallotta, hogy a kulccsal zörgök, végül elszaladt. Ritka élmény volt. Mivel mi nem tartunk állatokat, és a közvetlen szomszédok sem, így nem aggódtunk, csak csodáltuk.
Reggel már kezdett kicsit olvadni a hó, de még most, délután fél háromkor is elég sok van belőle. Ez a reggeli kert, a gyerekszobából fotózva:

Délelőtt átmentünk a szomszéd faluba, Szabadbattyánba vásárolni. Ragyogott a nap a havon, és az út mindkét oldalán a szántóföldön csapatokban legelésztek az őzek. Jó itt lakni :)
A hóesés örömére hátteret cseréltem, köszönöm Áginak!

3 megjegyzés: