2010. november 7., vasárnap

Őszi kollázsok

Gondolom, aki olvas, már halálra unja magát az őszi képektől. Mázlink van, hogy ilyen gyönyörű és hosszú ősz adatott az idén, én nem tudok betelni vele, úgyhogy fotózom és fotózom... de a kedvetekért, hogy ne nyolc képet tegyek be egyszerre, készítettem ma két kollázst:

Ezen a bal felső sarokban a cserszömörce látható, mellette és alatta két kép a lombhullató vörösfenyőnkről, ami szerintem ritkaság a magyar kertekben, persze lehet, hogy csak én gondolom így, nem végeztem kutatásokat :) Az alsó képen néhány, a novemberrel dacoló rózsa is látható. Mellette kicsiben a nagy hársfa, az alsó két kép pedig a kisebbik nyírfa és a cseresznyefa a nagy sárgabarackfán keresztül fotózva.


Ezen pedig a bal felső fotó a kis hársfa lombját vesztett koronája a vakító kék novemberi ég előtt, alatta a világítóan narancssárga tűztövis, legalul a nagy hársfáról lehullott avarban egy szál minirózsa. A két jobboldali kép a kisebbik nyírfát ábrázolja.
Ma egyébként Marika néni végzett némi őszi lemosó permetezést, Péter pedig műtrágyát, vagy ahol azt tartottuk szükségesnek, rendes marhatrágyát rotált a talajba. Ezzel a rotálás az idei évre befejezve, a kapa elment a pincébe pihenni.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek:) Látom jól szuperál az új fényképezőgéped:) Igazán tehetséges fényképész vagy:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, igyekszem :) És a fényképezőgépet is köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek, nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés