2010. november 13., szombat

Gyönyörű november

A november szeles, esős, nyálkás, gusztustalan, utálom. Viszont ha kinézek az ablakon, hétágra süt a nap, és 17 fok van. Most akkor mi van? Sebaj, élvezzük, amíg lehet :) A hátteret is már többször le akartam cserélni esősre, igazi szürke novemberesre, de az időjárás nem volt ebben partner, nem baj :)
Ma még annyi munka van, hogy kiszórjuk a tavalyi, érett komposztot a zöldségesre, és Péter Marika nénivel felforgatja az ideit. Holnap pedig, ha minden jól megy, kihasználjuk ezt a gyönyörű időt, és kirándulunk egyet.
A héten volt Márton napja, ezzel kapcsolatban azt az időjárás-jóslást ismerem, hogy "ködös Márton után enyhe telet várhatsz" - hát, akkor nálunk kemény lesz a tél :)
Írtam, hogy ahogy jön az ősz meg a tél, egyre kevesebb lesz a kerti munka és ezzel összefüggésben óhatatlanul a kertes téma is. Viszont a ház is a kertben van, és a ház készülésében fontos ponthoz érkeztünk: megérkezett a fürdőszobai járólap és a csempe (kivéve a bordűrt, az "majd jön") és ma jön egy vízvezeték-szerelő megnézni, hogy pontosan mit is kell csinálni. Jaj, de várom már, hogy fürdőszobánk legyen! :)

1 megjegyzés:

  1. Az ilyen novembert én is szeretem, de amúgy nekem sem a kedvenc hónapom...
    Drukkolok, hogy minél előbb készen legyen a fürdőszoba!

    VálaszTörlés