2010. július 9., péntek

Kapros-túrós lepény

Tudom, ez már egy gasztroblog-bejegyzés címe lehetne :) de olyan friss az élmény, hogy gondoltam, megosztom. Most készült el egy órája, és épp most kóstoltam egy kockát, nagyon finom. Itt a recept:
Kapros-túrós lepény
Ehhez természetesen hozzátartozik a lepényig vezető kerti munka: tegnap kigyomláltam az uborkát és a cukkinit, mindkettő szépen virágzik már. Aztán nekiálltam a kaporerdőnek, ami eredetileg néhány sor lilahagyma és póréhagyma lett volna, de magától és hihetetlen mennyiségben közénőtt a kapor, én meg nem bántottam, az is kultúrnövény, szeretjük. De most már a kapor hatalmas, alatta szintén hatalmas aljnövényzettel, közte pici, leárnyékolt hagymákkal, szóval ideje kiszabadítani, és a kaprot különbenis most jó szedni. Úgyhogy gyökerestül szedtem, hatalmas kazalnyit hoztam aztán ide a teraszhoz, és közben persze irtottam a gazt is. Még mindig jó sok kapor maradt, egy ilyen köröm még legalább lesz. Utána este leszedtem a leveleket, ma pedig felaprítottam, a nagyját lefagyasztottam, két csokornyiból pedig megsütöttem ezt a finom lepényt.
Nagy örömmel láttam már szerdán, hogy a múlt pénteken újravetett zöldbabom kikelt! Ilyen gyorsan, nagyon örültem :)
Ma délután még kigyomláltam a málnát, és felszedtem a két sor, a málnán keresztbe ültetett újhagymát. Rengeteg lett! Most este álltam neki megtisztítani, amíg a lepény sült, de nem bírtam vele, egyszerűen elfáradtam, éhes lettem, hagytam még egy adag tisztítanivalót holnapra, most meg ehetjük mindenhez az újhagymát. Meglepően zsenge egyébként a legtöbbje így július közepén.

1 megjegyzés:

  1. kapros-túrós lepény vagy csak sima kapros dübbencs...hmmm,finom nagyon :)

    VálaszTörlés